Twinfield koppeling

Deze pagina legt uit hoe de James PRO - Twinfield koppeling in te stellen.

Inhoudsopgave:

1. Inleiding
  2. Functionaliteiten van de koppeling
  3. Inrichting James PRO
  4. Inrichting Twinfield
  5. Configuratie van de koppeling
  6. De koppeling wijzigen
  7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het koppelen van jouw James PRO administratie naar jouw Twinfield administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor jou en jouw relaties.

2. Functionaliteiten van de koppeling

Verkoopfacturen vanuit James PRO worden overgeheveld als verkoopboekingen in Twinfield. Alleen verwerkte facturen worden overgeheveld. De synchronisatie gaat handmatig en kan worden uitgevoerd in het menu Facturen -> Exporteren -> Twinfield in James PRO.

3. Inrichting James PRO

• Klantnummers James PRO moeten overeenkomen met debiteur nummers in Twinfield. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit James PRO nieuwe debiteuren in Twinfield aangemaakt.
  • Als je gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kan je deze instellen in James PRO. In James PRO kan algemeen een grootboeknummer worden opgegeven en daarnaast kan er per factuur-regel een grootboeknummer worden ingevoerd.
  • LET OP: deze grootboekrekeningen dienen ook in Twinfield beschikbaar te zijn.

4. Inrichting Twinfield

• Het masker voor debiteurnummers in Twinfield moet dusdanig ingesteld zijn dat de James PRO klantnummers passen. Wijzig dit dan ook naar een *. Dit kan bij ‘Administratie-instellingen - Dimensie-typen’ aangepast worden (zie onderstaande afbeeldingen).
    Picture_1.pngGa naar Administratie-instellingen > Dimensie-typen
    Klik op 'Debiteuren'
    Verander het formaat naar een *
  • Zorg dat de James PRO klantnummers niet in de range voor Twinfield crediteurnummers gaan vallen. Doe dit door bijvoorbeeld een hoofdletter C ervoor te plaatsen.
    Ga naar Dimensietypen Crediteuren
    Plaats de letter C vooraan in het formaat

5. Configuratie van de koppeling

1. Ga naar https://start.jamespro.nl/ en login met je account.
  2. Via het menu rechtsboven onder je eigen naam ga je naar instellingen
  3. Kies vervolgens de optie financieel in het linker menu
  4. Selecteer de suboptie Twinfield
  5. Voer de gegevens in op deze pagina en klik op Opslaan
  6. Vanaf nu kun je facturen synchroniseren met Twinfield
  7. Ga hiervoor bovein het menu naar Facturen
  8. Klik vervolgens in het rechter menu op Exporteren -> Twinfield
  9. Selecteer vervolgens voor de optie Relaties synchroniseren
  10. En vervolgens voor de optie Facturen synchroniseren

6. De koppeling wijzigen

Wil je wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kan dit via Instellingen -> Financieel -> Twinfield, pas hier de gewenste gegevens aan en klik op opslaan.

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

• Welke BTW tarieven zijn gekoppeld?
    De standaard BTW mapping bestaat uit de volgende codes:

James PRO

Twinfield

21% BTW

VH

8000

9% BTW

VL

8010

0% BTW

VN

8020

• Kunnen BTW tarieven worden aangepast?
    Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met James PRO via support@jamespro.nl